imgloader
Search Popup Default
Mobile X

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Η KTM συνεχίζει να εκπλήσσει, παίρνοντας την πάντα δημοφιλή πλατφόρμα KTM 1290 SUPER DUKE R και σφυρηλατώντας ένα ακόμα πιο θυμωμένο θηρίο. Όντας η πρώτη μοτοσυκλέτα που βρυχάται τόσο δυνατά για να φορέσει ένα σήμα «RR», στέκεται περήφανα στην κορυφή της γκάμας μοτοσυκλετών δρόμου της KTM ως μια ναυαρχίδα περιορισμένης έκδοσης, που αναπτύχθηκε γύρω από μια βασική δήλωση: Pure Performance.

Μόνο 500 από αυτές τις εξαιρετικά σπάνιες naked μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν, με την ευρωπαϊκή κατανομή να διατίθεται αποκλειστικά μέσω προπαραγγελίας στη διαδικτυακή πύλη της KTM.

Βασισμένο στο πιο πρόσφατο πρωτότυπο KTM 1290 SUPER DUKE R, το RR είναι μια επίδειξη του τι συμβαίνει όταν επιτρέπεις στο τμήμα R&D σου, να κάνει ότι θέλει. Είναι ένας αληθινός ορισμός του READY TO RACE, με πρόσθετη αποκλειστικότητα στον πελάτη, εξωτικά στοιχεία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Οι αριθμοί λένε την ιστορία - 1.301 κ.εκ., 180 ίπποι, 180 κιλά και 140 Nm ροπή, που μεταφράζονται σε αναλογία ισχύος-βάρους 1:1, με αρκετή ροπή για να ξηλώσει την άσφαλτο. Μην αμφιβάλετε, αυτό το ΘΗΡΙΟ έχει φτιαχτεί για να ξεσκίζει τους χρόνους στις πίστες. Πρόκειται για μια χωρίς συμβιβασμούς μοτοσυκλέτα Hyper Naked που έχει δημιουργηθεί στα πιο σκοτεινά βάθη του εργαστηρίου επιδόσεων για να αποδεκατίσει τα ρεκόρ γύρων.

Ζυγίζοντας συνολικά 9 κιλά λιγότερο, το RR είναι πιο ευέλικτο, πιο στιβαρό και προσφέρει καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες από το απλό KTM 1290 SUPER DUKE R. Οι τροχοί επίσης έχουν πέσει υποστεί δραματική δίαιτα, χάνοντας ολόκληρο 1,5 κιλό αναρτώμενου βάρους Οι τροχοί είναι ντυμένοι με τα εξαιρετικής πρόσφυσης ελαστικά Michelin Power Cup2, ανεβάζοντας δραματικά την ετοιμότητα του KTM 1290 SUPER DUKE RR στην πίστα.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται από την χρήση των καλύτερων συστατικών της WP. Μπροστά, το KTM 1290 SUPER DUKE RR χρησιμοποιεί πλήρως ρυθμιζόμενα πιρούνια WP APEX PRO 7548 Close Cartridge, μαζί με ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού WP APEX PRO 7117. Στο πίσω μέρος,  αναλαμβάνει ένα APEX PRO 7746 Shoc, το οποίο είναι ρυθμισμένο στις προδιαγραφές του KTM 1290 SUPER DUKE RR.

Το ανθρακόνημα έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην κατασκευή του KTM 1290 SUPER DUKE RR, με το υποπλαίσιο να χρησιμομοποιεί επίσης τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να φανταστούν εκ νέου την ουρά του ΘΗΡΙΟΥ, δημιουργώντας μια μοναδική μονοθέσια μοτοσυκλέτα, με επανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED ενσωματωμένα σε νέα φλας LED. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης το adaptive brake light της KTM ως στάνταρ.

Όλα αυτά, μαζί τον μεγαλύτερο V-Twin συμβατό με Euro5 κινητήρα που διατίθεται αυτήν τη στιγμή σε μια μοτοσυκλέτα Hyper Naked, καθιστούν το KTM 1290 SUPER DUKE RR το απόλυτο όπλο στο στροφιλίκι ή στην track day.

Κατεβάζει τη δύναμή του στο έδαφος, χάρη στη νέα λαβή γκαζιού με γρήγορη στροφή, με γωνία ανοίγματος 65 μοιρών-μείωση 7 μοιρών σε σχέση με την τυπική λαβή KTM 1290 SUPER DUKE R των 72 μοιρών. Αυτό αναπτύχθηκε για να προσφέρει βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι, αλλά και για να μειώσει τη γωνία του καρπού του αναβάτη και την πτώση του αγκώνα στο πλήρες άνοιγμα.

Όπως συμβαίνει με όλους τους τρομοκράτες της πίστας, αυτό το ΘΗΡΙΟ δεν θα ήταν πλήρες χωρίς ένα πανάλαφρο σύστημα εξάτμισης AKRAPOVIČ "SLIP-ON LINE". Κατασκευασμένο από τιτάνιο με καπάκι από ανθρακονήματα, δίνει το γάβγισμα στο δάγκωμα του ΘΗΡΙΟΥ. Για την απόλυτο λάτρη της δύναμης, διατίθεται ένα πλήρες σύστημα AKRAPOVIČ KIT "EVOLUTION LINE" ως προαιρετικό πρόσθετο.

Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του KTM 1290 SUPER DUKE RR περιλαμβάνουν:
// Ο πιο ισχυρός κινητήρας V-Twin που τροφοδότησε ποτέ γυμνή μοτοσικλέτα
// 180 hp και 180 kg δίνουν στο KTM 1290 SUPER DUKE RR αναλογία ισχύος/βάρους 1:1
// Νέα ανάρτηση WP APEX PRO και ελαστικά Michelin Power Cup2
// Νέο κουστούμι από ανθρακονήματα
// Ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου, εξοικονομώντας 2,5 κιλά
// Εξαιρετικά ελαφροί σφυρήλατοι τροχοί, εξοικονομώντας 1,5 κιλά μη αναρτημένου βάρους
// Υποπλαίσιο από ανθρακονήματα με ανασχεδιασμένο μονό κάθισμα
// Πρωτότυπο CTG
// Αποκλειστικό πακέτο KTM PowerParts
// Περιορίζεται μόνο σε 500 μονάδες παγκοσμίως

Το KTM 1290 SUPER DUKE RR δεν είναι εντυπωσιακό μόνο όταν πρόκειται για τη μηχανικά του μέρη. Κάτω από το ανθρακονημάτινο δέρμα του άνθρακα κρύβεται το πιο πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών που έχουν δει ποτέ σε μια μοτοσυκλέτα KTM - και όλα είναι στάνταρ.

Τα πιο αξιοσημείωτα από όλα σε αυτό το πακέτο είναι οι προηγμένες λειτουργίες Track και Performance, οι οποίες επιτρέπουν στους αναβάτες σχεδόν απεριόριστες επιλογές ρυθμίσεων για ολίσθηση του πίσω τροχού, την απόκριση γκαζιού, το Launch Control και τη ρύθμιση Motor Slip.

Ενώ το KTM 1290 SUPER DUKE RR διαθέτει ήδη μια πλήρη γκάμα ολοκαίνουργιων μηχανικών εξαρτημάτων και εξαρτημάτων που "ντύνουν" τη μοτοσυκλέτα που δεν έχουν φταιχτεί ποτε ξανά, έχει επίσης αναπτυχθεί μια πλήρης γκάμα KTM PowerParts για αυτούς τους αναβάτες που θέλουν να ενισχύσουν τις ήδη τρομακτικές επιδόσεις και την κακία του.

Και μην ξεχνάμε, οι αναβάτες της απόλυτης γυμνής μοτοσικλέτας πρέπει όχι μόνο να αποδίδουν, αλλά και να  το δείχνουν. Για το λόγο αυτό, μια ειδική γκάμα KTM PowerWear έχει αναπτυχθεί για να δώσει την απόλυτη σιγουριά στους αναβάτες του KTM 1290 SUPER DUKE RR όταν βρίσκονται στο απόλυτο όριο.

Το αποκλειστικό KTM 1290 SUPER DUKE RR διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες και μπορεί να προπαραγγελθεί από τις 8 Απριλίου, 10:00 CET εδώ για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Αφήστε το σχόλιό σας